Nieuws

23 maart: Thema avond woonboten Zuidwolde: start onderzoeksproject BlueEnergy

Datum: 16-3-2023

Graag nodigen wij u uit voor de thema-avond woonboten Zuidwolde: start onderzoeksproject BlueEnergy

De thema-avond vindt plaatst op:
23 maart 2023 van 19:30 uur tot 21:00 uur.
De Verbinding, Pastorielaan 30, 9785 AW Zuidwolde
Graag ontmoeten wij u op de avond van 23 maart.

Het thema van deze avond is het aardgasvrij maken van de woonboten in Zuidwolde. Zoals u weet is Zuidwolde bezig om alle woningen aardgasvrij te maken door een warmtenet te ontwikkelen. Voor de woonboten is mogelijk een andere aanpak nodig dan voor de woningen.

De twee studenten (Stefan en Denise), gaan namens de Hanzehogeschool Groningen onderzoek doen naar de technische mogelijkheden om een woonboot aardgasvrij te maken. Het uiteindelijke onderzoeksresultaat is een technisch ontwerp/concept voor de woonboten om ze aardgasvrij te maken. Dit onderzoek wordt begeleid door de Hanzehogeschool Groningen door Dirk Kurstjens en door de projectleider van de Proeftuin Aardgasvrij Zuidwolde, Michiel Mulder.

Tijdens deze avond introduceren de studenten zichzelf, het onderzoeksproject BlueEnergy en gaan ze graag in gesprek met woonbootbewoners. Om de haalbaarheid van de technische ontwerpen te toetsen hebben ze feedback nodig. 

Hoe meer woonboten ze kunnen bekijken, hoe beter ze het ontwerp kunnen vertalen naar de specifieke situatie in Zuidwolde.

OPROEP:

De studenten zouden daarom graag zoveel mogelijk woonboten willen bezoeken in maart. In mei zal de afronding zijn van ons onderzoek en zullen de resultaten gedeeld worden. Tevens zullen ze de tussentijdse bevindingen met u delen. Heeft u vragen over dit onderzoek of mogen ze bij u langskomen? Neem dan contact op via:d.van.der.werf@st.hanze.nl.