Nieuws

3 mei: 2e Thema avond woonboten Zuidwolde: onderzoeksproject BlueEnergy

Datum: 2-5-2023

Graag nodigen wij u uit voor de 2e thema-avond woonboten Zuidwolde: onderzoeksproject BlueEnergy

De 2e thema-avond vindt plaatst op:
3 mei 2023 van 19:30 uur tot 21:30 uur.
De Verbinding, Pastorielaan 30, 9785 AW Zuidwolde
Graag ontmoeten wij u op de avond van 3 mei.

Het thema van deze avond is een tussenstand geven van het onderzoek naar de woonboten in Zuidwolde. Zoals u weet is Zuidwolde bezig om alle woningen aardgasvrij te maken door een warmtenet te ontwikkelen. Voor de woonboten is mogelijk een andere aanpak nodig dan voor de woningen.

De twee studenten (Stefan en Denise), gaan namens de Hanzehogeschool Groningen onderzoek doen naar de technische mogelijkheden om een woonboot aardgasvrij te maken. Het uiteindelijke onderzoeksresultaat is een technisch ontwerp/concept voor de woonboten om ze aardgasvrij te maken. Dit onderzoek wordt begeleid door de Hanzehogeschool Groningen door Dirk Kurstjens en door de projectleider van de Proeftuin Aardgasvrij Zuidwolde, Michiel Mulder.

Tijdens deze avond wordt er een tussenstand gegeven van het onderzoeksproject BlueEnergy en gaan ze graag in gesprek met woonbootbewoners. Samen met de bewoners wordt de haalbaarheid van de technische ontwerpen bekeken. De studenten wil graag feedback zodat zij een onderzoek verder kunnen concretiseren.