Nieuws

Thema avond 22 februari

Datum: 14-2-2023

Beste bewoner,

Graag nodigen we je uit voor onze thema avond. De onderwerpen zijn ‘warmtepompen in samenhang met het nog te ontwikkelen warmtenet’ en ‘hoe richten we ons toekomstige elektriciteitsnet in?’

Vanwege de vele vragen over warmtepompen in combinatie met het warmtenet in Zuidwolde hebben we als gastspreker dr. ir. Dirk Kurstjens van de Hanzehogeschool uitgenodigd. Hij is docent aan de Hanzehogeschool en heeft o.a. expertise over warmtepompen en is erg betrokken bij de plannen voor het warmtenet in Zuidwolde.

De andere gastspreker is Christian van Someren MSc. Hij doet promotieonderzoek naar flexibiliteit op het elektriciteitsnetwerk. Hij kan een goede doorkijk geven van de toekomst van Zuidwolde in combinatie met het elektriciteitsnet. Denk hierbij aan collectieve opslag van stroom, slim gebruik elektrische auto’s etc. Hij wordt geflankeerd door dr. ing. Frank Pierie, zijn expertise is de energietransitie en hoe je daarover communiceert om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen. Hij wil het liefst zijn theorie staven met praktijkvoorbeelden.

Programma

19.30 ontvangst met koffie en thee

Michiel Mulder

Openingswoord 

Dirk Kurstjens

Warmtepompen en/of het warmtenet

Christian van Someren & Frank Pierie

Een kijkje in de toekomst met ons elektriciteitsnet.

21.30 afsluiting

Locatie

De Verbinding 

Pastorielaan 30

9785 AW Zuidwolde