Nieuws

Warmwolde viert haar oprichting en zet eerste stap in eigen warmtenet

Datum: 27-1-2023

Oprichting Warmwolde, eerste mijlpaal om Zuidwolde zelf zeggenschap te laten hebben over het nog te realiseren warmtenet

Met de daadwerkelijke oprichting van warmtecoöperatie Warmwolde is de eerste stap gezet om het zeggenschap van het nog te realiseren warmtenet in Zuidwolde bij de bewoners te leggen.

Als alles meezit wordt er tussen de 3-5 jaar een eerste stap gezet met de realisatie van het warmtenet van Zuidwolde. Met de oprichting van de warmtecoöperatie Warmwolde is er een entiteit gekomen die eigenaar kan worden van het te realiseren warmtenet. Dit betekent dat het zeggenschap over het warmtenet en de ontwikkeling daarvan bij de bewoners van Zuidwolde komt te liggen. De oprichting werd gisteravond gevierd in De Verbinding in Zuidwolde.

De wethouder Arjen Nolles zette gisteravond de viering van de oprichting van Warmwolde extra kracht bij door de kersverse coöperatie toe te spreken. Hij gaf aan blij te zijn met de stappen die zijn gezet. 'Met de oprichting van Warmwolde is weer een stap gezet naar een Aardgasvrij Zuidwolde. In onze gemeente zijn veel dorpen die lijken op Zuidwolde: met elke nieuwe stap die dit dorp zet, komt er een duurzaam, betaalbaar alternatief voor aardgas ook in andere dorpen dichterbij.' 

Tijdens de avond is naast de viering een stand van zaken gegeven over het nog te ontwikkelen warmtenet en de planning daarvan.